Mo i Rana

Carmen-forestilling i juni

Operaforestilling

I juni satte Haukneskoret i samarbeide med Operakoret, Mo Hornmusikk og Den Norske Opera opp konsertversjonen av operaen Carmen 
                           


Kinoteateret, Mo i Rana - torsdag 10. og fredag 11. juni 2010

Solister

Siv Oda Hagerupsen (Mezzosopran som Carmen)

Helge Rønning (Tenor som Don José)

Ragnhild Motzfeldt (Sopran som Micaela og Mercedes)

Trond Gudevold (Baryton som Escamillo og Morales)

Carlotta Johansson (Sopran som Frasquita)

Konferansier

Helge Evju

Dirigent

    ReidGilje    

Bilder fra forestillingen

Forestillingen

Det var snart 15 år siden forrige gang operaforestillingen Carmen ble satt opp i Mo i Rana.

Denne gangen ble Carmen presentert i en stor konsertversjon - et samarbeid mellom Mo Hornmusikk, Operakoret, Haukneskoret og Den Norske Opera. 
 

Carmen av George Bizet er nok en av de mest populære og mest spilte operaene i verden. Den hadde premiere i Paris 3. mars 1875 og handler om gatepiken og sigøyneren Carmen og hennes søken etter kjærlighet. Handlingen finner sted i Sevilla, Spania - i 1830.

Carmen ble opprinnelig skrevet med fransk tale og tekst. Vi presenterte den med norsk oversettelse av Edvard Hoem, som har vært brukt av Den Norske Opera en rekke ganger.

Prosjektet var et stort løft som krevde mye dugnadsinnsats fra alle involverte, og det ble et utviklende samarbeid mellom profesjonelle aktører og amatører.

En av solistene

En av solistene er Helge Rønning (tenor), fra Utskarpen i Rana.

Han har opptrådt ved Den Norske Opera, Den Kongelige Danske Opera og Göteborgsoperaen i ledende roller.

Helge Rønning

Reid Gilje - forestillingens dirigent

Reid Gilje

Dirigent, musiker og komponist

Reid har dirigentutdanning fra Grieg-akademiet. Han er en allsidig musiker med bakgrunn som kornettist. Reid er aktiv frilanser på trompet innen pop/rock/jazz-sjangeren, og har hatt flere oppdrag i TV, teater og show. Han dirigerer til vanlig Eikanger Bjørsvik Musikklag - Norges korpsambassadører på internasjonalt nivå.

Gilje har vært Mo Hornmusikks NM-dirigent siden 2008, og har gjort mange forestillinger og produksjoner - blant annet Les Miserables ved Den Nationale Scene i Bergen.

Reid Gilje

Konferansier

Helge Evju, repetitør ved Den Norske Opera, skal være solist og konferansier - og binde sammen forestillingen med historier og anekdoter fra Operaens verden.

Helge Evju