Dirigenten


Nydelige Darya Katyba har vært vår stødige dirigent siden august 2017, da hun begynte å jobbe ved Rana kulturskole i Mo i Rana. Med gode og morsomme tekniske øvelser får Darya selv en rusten sangstemme til å skinne! I tillegg til å dirigere oss, underviser Darya i sang og driver med utøvende virksomhet.


Darya Katyba vokste opp i Ukraina og bosatte seg i Norge i 2005. Allerede da hun var 4 år gammel begynte hun å synge og drive med musikk og teater. Darya tok sin Bachelorgrad i utøvende klassisk musikk ved Norges Musikkhøgskole hos professor Barbro Marklund-Petersone. I 2015 avsluttet hun sin Masterutdanning ved Universitetet i Agder hos professor Neil Mackie. 2014-2015 var hun på utveksling ved Sibelius Akademi hvor hun studerte hos professor Outi Kähkönen.


Darya deltar aktivt i konsert- og festival virksomhet nasjonalt og internasjonalt. I de siste årene har hun blant annet hatt konserter i Japan, Russland, Sverige, Tsjekkia og har deltatt på festivaler som Mozartfestivalen (Fredrikstad), Bokbyen(Skagerrak), Hyperfokus (Oslo), St.Birgitta tidligmusikkfestival (Fredrikstad), Smeltedigelen (Mo i Rana) og Vinterlys (Mo i Rana). Darya er en allsidig sanger og dirigent med et bredt repertoar og utvider stadig sine musikalske horisonter.

 Sangerne


Haukneskoret holder til i Mo i Rana og består av 35-40 glade sangere i alle aldre fra 20-årene til over 80. Vi er sangere som har vært med siden oppstarten av koret, og vi er sangere som nettopp har startet.


Vi er en god blanding av de som liker å synge, men helst sammen med andre - og de som gjerne tar over showet med et soloinnslag. Hos oss er det plass til alle, og vi ELSKER mangfoldet! 

Haukneskoret november 2022. Foto: Hedda Hiller / Rana NoEr du en skapkorist? Hos oss kan du komme ut av skapet!


Liker du å synge og vil bli med i et blandakor med et godt sosialt og utviklende miljø? Vi synger alt fra salmer og folkemelodier til jazz og populærmusikk. Vi ønsker spesielt tenorer og basser velkommen.

Vi ønsker nye sangere i alle aldre hjertelig velkommen til å bli med i Haukneskoret. Øvelsene foregår på Mo Bo og Servicesenter, og vi øver tirsdager kl. 18.00 - 21.00. Så tenker du kanskje..


..men jeg har aldri sunget i kor før. Da er det på høy tid!


..men jeg kan ikke synge. Hvis du klarer å herme etter en tone som blir spilt, ja da kan du synge!


..men jeg kan ikke lese noter. Vi er flere som har sunget i kor i mange år som fortsatt ikke kan lese noter - det er inget hinder!


..men jeg har ikke tid til å komme på øving på tirsdager kl 18-21. Da er nok dessverre ikke Haukneskoret for deg, vi trenger at du deltar på øvelsene.


Kontakt oss


Haukneskoret har et allsidig repertoar, og opptrer gjerne på firmafester, i bryllup eller andre små og store arrangement. Vi gjør også samarbeid med artister.


Ta kontakt for en hyggelig dialog om dine ønsker og behov.